Dionne van den Bijgaart

Geboren in Oisterwijk, opgegroeid vanaf mijn 3de levensjaar in Vught samen met 2 zussen en 2 broers, in het buitengebied tussen de weilanden en bossen, buiten was het altijd feest zowel in de lente als in de zomer, herfst en winter.

Vanaf mijn 14de in Helvoirt gewoond. In die tijd is ook mijn vader overleden, wat erg bepalend is geweest in mijn leven.

Ik heb veel geleerd op allerlei niveau's en heb nog een lange weg daarin te gaan, heerlijk!

Mijn wens na de middelbare school was de Kunstacademie... dat paste niet in het plaatje van toen. Prima, achteraf, want ik was veel nuttige en belangrijke ervaringen misgelopen als ik die keuze had gemaakt.

Ik heb vanalles gedaan op leer- en werkgebied na de middelbare school heb ik voor kleuteronderwijzeres gestudeerd, daarna Schoevers (want dan had je altijd werk.... wat ook waar was in mijn geval) .... 5 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, daarna 5 jaar voor de overheid gewerkt.

Ondertussen me verdiept en cursussen gevolgd in Handlezen, NLP, Dromen, Meditatie.......  vanalles wat ik voel en wat niet tastbaar is. Inmiddels de man van mijn leven gevonden en een fijne tijd in 's-Hertogenbosch gewoond. In die tijd maakte ik schilderijtjes van oude make-up... mooie kleuren lipsticks en oogschaduws bracht ik tot leven op papier.

Zwanger.... ! Wat wil ik echt met mijn leven? Daarna 4 jaar yoga-opleiding en 1 jaar zwangerschapsyoga als specialisatie gevolgd, waarna ik ongeveer 5 jaar les gegeven heb met zeer veel voldoening.

Na mijn mooie dochter kreeg ik een pracht zoon erbij.

In 2000 kreeg ik een Burnout ... daarná is mijn creativiteit tot leven gekomen.

In 2002 ben ik begonnen met fotografie en digitale bewerking daarvan. Ik heb veel gemaakt in opdracht. “Digital Art” blijft een grote passie van me.

Ook heb ik in die tijd Keramiek cursussen gevolgd. Ik heb een eigen keramiekoven en met vlagen ga ik daar nog steeds mee aan de slag.

In ongeveer 2005 kwam het schilderen daar bij. Ik ben begonnen en nooit meer gestopt. Ik schilder bijna dagelijks, al is het soms maar een kwartiertje.

Creëren is het allerliefste wat ik doe. Het geeft veel positieve energie. Juist dat is wat ik graag doorgeef aan de wereld met mijn werk... positieve energie.

In 2013 ben ik gestart met de opleiding voor Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Een verrassend avontuur waarin al mijn werk- en levenservaring een rol heeft en wat ik graag deel.

 

Doe waar je goed in bent en met liefde.