• Painting on a Trip

  3 april 2015

   

   

  PAINTING ON A TRIP

   

  Eindelijk een idee wat ik al jaren heb aan het uitwerken.

  Ik ben een schilderij aan het schilderen "Holding Hands" wat ik op reis ga sturen.

  Holding Hands on Trip!

  Komt dit werk in jouw handen zoek dan een mooie plek waar het 1 week kan vertoeven. Misschien heb je een verhaal erbij? Plaats een foto op mijn pagina "Painting on a Trip" op facebook en geef het door met liefde.

   

   

   

   

  Lees meer >> | 926 keer bekeken

 • GESLAAGDE WORKSHOP

  18 april 2013

  GESLAAGDE WORKSHOP

  Met veel voldoening kijk ik terug op 3 mooie avonden met 9 leuke cursisten. Allemaal vrouwen deze keer, mannen mogen ook hoor!

  Het is zo gaaf om te zien wat er ontstaat, zelfs door mensen die nog nooit geschilderd hebben. En hoe ze geïnfecteerd raken... twee vrouwen die nog nooit geschilderd hadden komen nu op schilderles, heerlijk vind ik zoiets. Dat je wat aanrijkt en dat er een nieuwe wereld zich ontvouwt.

  Ik vond het ook erg fijn om de lessen te starten met een ontspanningsoefening of visualisatie, mensen komen dan echt even "aan" en beginnen vanuit een innerlijke rust te schilderen. Ik hoop nog wat evaluatieformulieren te ontvangen, altijd goed te weten hoe de cursisten het hebben ervaren zodat ik me kan verbeteren.

  En natuurlijk mogen jullie even meeblieken naar de mooie resultaten.

   

   

   

   

  En nu kijk ik uit naar de Dag-workshops op 4 mei en 1 juni. Dan gaan we weer lekker aan de slag met al dit moois en tevens serveer ik een bourgondische lunch en eventueel afsluiten met een glas wijn en hapje. En "mijn mensen" komen met wat moois thuis, hun eigen schilderij of boedha-beeld, wat thuis een bijzondere plaats krijgt, waar je kaarsjes bij brandt. 

  Ik hoop nog veel cursisten te mogen ontvangen.

  Lees meer >> | 1113 keer bekeken

 • WORKSHOP BEETJE YOGA & VEEL SCHILDEREN

  22 februari 2013

   

  WORKSHOP:        BEETJE YOGA  &  VEEL SCHILDEREN

  De plannen zijn rond voor mijn Workshop.

  klik hier om te lezen wat we gaan doen.

   

   

  We gaan er wat moois van maken.

   

   

  Dionne

  Lees meer >> | 1336 keer bekeken

 • IK BEN BLIJ !

  20 februari 2013

   

  IK BEN BLIJ !

   

  Al een tijdje loop ik rond met het plan om wat nieuws te gaan ondernemen. Een deeltijd baantje zoeken? Blijft een moeilijk idee voor zo’n vrije vogel als ik ;).

  Mijn beroep als yogadocente weer oppakken? Vooral ontspanningsoefeningen begeleiden, loopmeditaties en visualisaties vond ik erg fijn om te geven.

  Schilderlessen of -workshops?   JA !

  Maar wat als ik nu van de talenten die ik heb het beste bij elkaar voeg?

  Ik ga schilderlessen/-workshops geven in combinatie met de ontspanningsoefeningen vanuit de Yoga. Iedere les beginnen met een kwartiertje heerlijke ontspanning, visualisatie of meditatie. Hoofd leeg en daarna lekker schilderen waarbij je alle ruimte hebt. Meditatief muziekje op de achtergrond.

  Lees meer >> | 1868 keer bekeken

 • "ALTIJD DICHTBIJ"

  3 april 2012

   

  "ALTIJD DICHTBIJ"

  Geboorte en dood, beiden intrigeren mij.

   

   

   
   
   

  De laatste fase... de songtekst van Ilse de Lange "All the Answers" erop geschreven in goud.

  Met voldoening kijk ik naar het eindresultaat en ben er blij mee. Ik verzet het schilderij en het kruis is erg aanwezig, ik draai het een kwartslag en ik zie het niet meer... het is een magisch iets geworden. Dan denk ik aan de naam van het werk. Telkens als ik er aan ging werken, zei ik: "kom Piet, daar gaan we weer.." Zo heet het werk ook "Gewoon Piet".

  Met voldoening sms ik M. dat het schilderij klaar is.  Als ik dan voel en zie hoe blij ze ermee is en hoe mooi ze het vindt dan denk ik "missie geslaagd" ik heb iets heel moois in iemands leven kunnen betekenen. Ik heb heel dichtbij mogen komen en er is me iets erg dierbaars toevertrouwd.

  En nu heb ik kippenvel....

   

   

   

  VOOR PIET                              

  All the answers (Ilse de Lange)

   

  When I call you in the morning

  Tell you everything's allright

  I can't see into the future

  Don't see the danger in the night

  When I hear the sirene wailing

  See the flashing of the light

  I know that there's trouble

  There are battles yet to fight

  I may not have all the answers

  Wouldn't have it any other way

  Lees meer >> | 1452 keer bekeken

 • "ALTIJD DICHTBIJ"

  2 april 2012

   

  "ALTIJD DICHTBIJ"

  Geboorte en dood, beiden intrigeren mij.

   

  Inmiddels is M. komen kijken. Altijd een erg spannend moment, hoe zal ze het vinden?

  Gelukkig ze was meteen enthousiast. We hebben het schilderij op verschillende plaatsen bekeken, omdat er zoveel "leven" inzit door de verschillende tinten verf, komt het telkens weer anders over. In de zon, uit de zon.. Het kruis wat ik er als reliëf heb ingebracht valt de ene keer wel op en als je vanuit een andere hoek kijkt zie je het weer niet. Helemaal geworden zoals bedoeld was... Het geeft me een heel voldaan gevoel. Fijn als je zoiets mag maken voor iemand.

  Lees meer >> | 1162 keer bekeken

 • "ALTIJD DICHTBIJ"

  30 maart 2012

   

  "ALTIJD DICHTBIJ"

  Geboorte en Dood, beiden intrigeren mij.

   

  Vandaag ver gekomen met het schilderij, veel kleuren zijn er voorbij gekomen, typisch is dat bijna alles met mijn vingers geschilderd is, dat ging zo. 

  In het midden, een cirkel die bijna licht geeft... heb ik de as gestrooid, dit geeft een mooie structuur. laten drogen en er overheen geschilderd, met de kleuren wit, tin, geel... 

  Er ontbrak een kleur, zoeken en zoeken in mijn speciale kleurendoos en jah... die kleur moest het worden en hoe heet die? Champagne! Deze kleur maakte uiteindelijk dat het klopte. Ik denk dat deze meneer een toast met champagne wel op zijn plaats vond :).

  Dit weekend komt M. even kijken naar de vorderingen, waarna ik er nog een songtekst van Ilse de Lange in ga schrijven.

  Het wordt een mooi warm levendig kunstwerk van een mooi warm levendig mens.

   

  Lees meer >> | 1277 keer bekeken

 • "ALTIJD DICHTBIJ"

  27 maart 2012

   

  "ALTIJD DICHTBIJ"

  Geboorte en Dood, beiden intrigeren mij.

   

  Gisteren een kruis in reliëf op het doek gemaakt, het was een gelovige man en M. vindt het belangrijk om dit in het schilderij te verwerken. Omdat het ook weer niet té aanwezig moest zijn en ook weer wel (ik snap dit gelukkig ;)), heb ik voorgesteld om het in reliëf erin te brengen en daarna het beeld eroverheen te schilderen.

   

  Een cirkel erop geschilderd en een eerste onderlaag erop gezet. De kleur oranje gepakt omdat dit een mooie warme gloed geeft straks bij het eindresultaat.

   

  As is best stevig van kleur en laat zich niet makkelijk onder schilderen. Het oranje heb ik er heel dik opgezet en het schijnt er nog met gemak doorheen.

  Wordt vervolgt

   

   

   

  Lees meer >> | 1367 keer bekeken

 • "ALTIJD DICHTBIJ"

  22 maart 2012

   

  "ALTIJD DICHTBIJ"

   

  Geboorte en Dood, beiden intrigeren mij.

   

  Een aantal maanden geleden komt M. binnenlopen, lang niet gezien, ik zet koffie.

  Ze komt mét een reden.

  Als we goed en wel aan de keukentafel zitten hoor ik dat haar vader onlangs is overleden, na een intensief ziekbed. Mooie kerkdienst achter de rug en vader inmiddels gecremeerd.

   

  Ze heeft een vraag aan me… (ik denk ze wil een portret van haar vader laten schilderen)     Dionne, zou jij de as van mijn vader in een schilderij willen verwerken?

  Geen portret maar een symbolisch werk.

   

  Zo! Dát is bijzonder!

  Natuurlijk wil ik dat doen. Jeetje wat een eer en een uitdaging.

  We kletsen nog een tijd door en ik kom al veel te weten over deze man, krijg zijn sfeer al aardig te pakken. Op het bidprentje (heet dat nog zo?) zie ik een aardige, levenslustige, eenvoudige man, pet op, pret in de ogen, een warm mens.

   

  Inmiddels is ze nog 2x geweest, samen bespreken we de mogelijkheden, wat wél en wat niet, maken schetsen, M.  zoekt een mooie tekst en wil 3 schilderijen in één werk proppen ;). Even laten bezinken en opnieuw bespreken.

  Ondertussen heb ik M. een mooi doosje meegegeven, waarin ze “vader” en al onze ideeën omtrent het werk bewaard. Ook afgesproken dat ik met een beetje as moet oefenen om te kijken wat het “doet” ? Ik heb geen idee, ik had überhaupt nog nooit as van een overleden mens gezien. Het is zeer fijn met grove stukjes erin. Misschien ga ik het nog een beetje zeven, zodat de grove stukjes mooi uit komen.

   

  Vannacht lag ik te denken om de kleur “tin” te gebruiken i.p.v. afgesproken “zilver”, “tin” is warmer. Krijg ik prompt in de ochtend een sms van M. “of Pa matched met de verf”. Ik heb sterk het vermoeden dat vader meedoet in dit verhaal.

  Vandaag de ondergrond opgezet, terwijl ik hier mee bezig was vond ik dat er al een beetje as in deze laag verwerkt moest worden. Als de basis goed is… precies. Het was wel een “basis”-persoon , zo voelt het althans. Ik denk ook dat deze meneer mij hierin stuurt. Overleg met M. en inmiddels ligt er mooi wat as verstrooit over de onderlaag. Ik voelde me een echte pastoor. Hoe bijzonder is dat, dat je as uitstrooit.

  Wordt vervolgt.

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 1329 keer bekeken