“ALTIJD DICHTBIJ”

 

Kunstwerk met een beetje as erin verwerkt.

 

 

Het is dat ik de vraag kreeg of ik een schilderij wilde maken waarin ik een beetje as zou verwerken, anders zou ik waarschijnlijk nooit op dit idee zijn gekomen.

 

 

Ik zei dan ook meteen volmondig: ja natuurlijk! Wat een eer en wat bijzonder dat ik een kunstwerk mag maken waarmee een overleden persoon herdacht wordt. Meteen zag ik een beeld voor ogen van een mooi “levendig” schilderij aan de muur, waar je even bij stilstaat, waarbij je een kaarsje opsteekt, waar troost gezocht/gevonden wordt, waar je een moment van bezinning hebt maar juist ook waar mooie en fijne herinneringen naar boven komen. En dat mag ík dan maken!

 

 

De dood ervaar ik als iets mystieks, ik vind het intrigerend. Dood is voor mij niet echt weg. Mijn woordkeuze voor de dood zou “overgaan” zijn, overgaan naar een andere dimensie. Werken met as is dan ook niet vreemd voor mij.

 

 

Verdriet hoort bij liefde, met dit uitgangspunt ben ik aan het schilderen.

 

Hoe ga ik te werk:

 

Voorafgaand heb ik 2 à 3 gesprekken met mijn opdrachtgever. Oriënteren naar hetgeen wat past is heel belangrijk.

In het 1ste gesprek kom ik van alles te weten over de persoon in kwestie. Een foto van die persoon vind ik fijn, beeld bij het verhaal. Als ik de sfeer voel dan weet ik wat het moet gaan worden. De wensen van de opdrachtgever en suggesties en mogelijkheden van mij laten we even bezinken.

 

Hierna wordt in een 2de gesprek besproken wat het gaat worden. Soms is een 3de gesprek nodig.

 

 

Tijd speelt geen rol, voldoening van het eindresultaat wél !

 

 

Tussentijds houd ik contact via de mail en stuur foto’s van het werk in wording.

 

 

Op mijn blog onder de titel “Altijd Dichtbij” van 22 maart 2012 t/m 3 april 2012 kunt U in fases meelezen hoe een kunstwerk met as tot stand komt Klik hier 

Voor meer informatie kunt U mij mailen:

 

info@dionnevandenbijgaart.nl